Čitaj mi!

100 godina Duška Radovića

O jedinstvenom stvaraocu, liričaru, društvenom kritičaru, jednom od najcitiranijih domaćih pisaca, o Dušku Radoviću govorimo u Kulturnom dnevniku povodom 100 godina od njegovog rođenja.

 

U emisiji izveštavamo sa ovogodišnjeg Festivala autorskog filma, sa premijere ostvarenja "Zima jednog proleća" Milana Nikodijevića o našim značajnim filmskim autorima koji su studirali u Pragu u vreme Praškog proleća 1968. godine.

Naša tema su i najnovije publikacije RTS izdavaštva, knjige "Scenski kostim - Traganje" i "Pozorišni život Zemuna - uticaj na pozorišni život Srba".

Predstavljamo Gudački kvartet koji su nedavno osnovali renomirani domaći muzičari sa namerom da afirmišu muziku srpskih savremenika.

U rubrici "Svet" vodimo vas u Kinu gde je iz reke Jangce izronjeno više od 600 kulturnih relikvija.

Gost Kulturnog dnevnika je Mirjana Drobac, odgovorna urednica Redakcije za narodnu muziku Muzičke produkcije RTS, povodom dvostrukog CD-a "Invencija tradicije" kojim se obeležava 85 godina Narodnog orkestra RTS-a.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.  

Urednik Dragana Pantić
Realizator Sanja Redžić
Montažer Stevan Čvorović

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]