Čitaj mi!

In memoriam Branko Cvejić

U znak sećanja na glumca Branka Cvejića emitujemo intervju snimljen 2015. godine za serijal "TV lica kao sav normalan svet".

Glumac koga generacije pamte kao Baneta Bumbara iz kultne serije Grlom u jagode je pozorišnu karijeru gradio u Jugoslovenskom dramskom pozorištu gde je deset godina bio i upravnik. Kao dečak imao je priliku da upozna Ser Lorensa Olivjea i Vivijen Lik kada su došli u garderobu da čestitaju nastup Brankovom ocu, čuvenom operskom pevaču Žarku Cvejiću.

U emisiji glumac je govorio o jedinsktvu kolega kada se dogodio požar u kome je izgorela zgrada njegovog matičnog pozoorišta, o tome kako je Josif Tatić pokuašavao da ih nasmeje uprkos očajanju svih zaposlenih dok je zgrada nestajala, o Mariji Crnobori koja je svakog jutra obilazila gradilište kada je iz zgarišta nicala nova zgrada, govorio je o sebi i drugima, karijeri, o tome zašto bi Bane Bumbar danas bio negativac, o otporima kada se pojavio film  Jagode u grlu o ulogama koje su obeležile njegov život.

Autor Tanja Peternek Aleksić

TV lica ... kao sav normalan svet TV lica ... kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]