Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gost je Goran Čpajak, dekan Fakulteta primenjenih umetnosti, povodom održavanja izložbe "Diploma 22" studenata završne godine i pokretanja programa za podršku umetnicima na početku karijere.

 

Fado diva Mariza, u pratnji svojih muzičara, održala je spektakularan koncert na velikoj sceni na obali Save u okviru prvog "Belgrade River Fest-a".

Pozorišna sezona je završena, a umetnici pripremaju nove predstave čije će premijere biti održane na letnjim festivalima.

U Beogradu su sve posećeniji bioskopi na otvorenom, prikazuju se novi filmovi i vredna stara ostvarenja.

Prikazujemo knjigu francuskog pisca Lika Lirea koga smo snimili u Bordou.

Vodimo vas u Napulj na izložbu "Više od Karavađa", koja pokazuje uticaj tvorca kjaroskuro stila na napuljsko slikarstvo 17. veka.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12 i 30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Marko Šotra
Montažer: Nikola Manić

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]