Čitaj mi!

Milorad Dodik

O nedavnoj poseti Izraelu, o Jad Vašemu i Jasenovcu, o kulturi sećanja, o nemačkoj rezoluciji za podršku Bosni i Hercegovini. Šta mu kažu u Briselu, a šta su mu u Sankt Peterburgu rekli Sergej Lavrov i Vladimir Putin i zašto je rešio da se ponovo kandiduje za predsednika Republike Srpske?

U ovom veku ne pamtimo dramatičnije leto u Evropi, a ni u našem regionu ne manjka drame. U oktobru nas očekuju opšti izbori u Bosni i Hercegovini, a već sada imamo vrelu političku atmosferu.

Nemački Bundestag, na predlog poslanika SPD-a bošnjačkog porekla Adisa Ahmetovića, nedavno je usvojio izveštaj u kojem piše da je koncept konstitutivnih naroda u BiH propao. Iz Republike Srpske upozoravaju da je takav pristup opasan.

Političko Sarajevo buni se zbog najnovijeg predloga izbornog zakona na kojem insistira Kristan Šmit, a koji se čita kao ustupak Hrvatima.

A za srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika Kristijan Šmit je takozvani visoki predstavnik, privatno lice u BiH, jer nije dobio saglasnost u Savetu bezbednosti UN.

Za specijalno izdanje emisije Oko govori Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH.

Autor: Gorislav Papić.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]