Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Dokumentarac "Dugo putovanje u rat", u režiji Miloša Škundrića, već u prvoj nedelji emitovanja na Netfliksu ušao je na listu 10 najgledanijih filmova.

 

Film o uzrocima koji su doveli do Prvog svetskog rata, premijerno je prikazan u Beogradu, van konkurencije na Martovskom festivalu 2018, a na RTS-u za stogodišnjicu završetka rata, i imao je veliku gledanost. Netfliks je počeo prikazivanje 28. juna ove godine, na godišnjicu atentata u Sarajevu, u 30 evropskih zemalja. Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je reditelj Miloš Škundrić.

U Kulturnom dnevniku govorimo o koncertu jedne od najsenzacionalnijih pijanisktinja današnjice Marte Argerič, koja je sa Simfonijskim okrestrom RTS nastupila u završnici jubilarnog 30. Belefa. O jubilarnom 50. Filmskom festivalu u Sopotu i 21. izdanju Egzita, koji su sinoć svečano zatvoreni. Vodimo Vas u Galeriju Remont na izložbu finalista nagrade "Dimitrije Bašičević Mangelos". Bili smo u Hartefakt kući na premijeri predstave "Kratka istorija pljeskavica i druge priče" autora Andreja Nosova i u izvođenju holandskog glumca Simona Versnela. Pripremili smo Vam priču o retrospektivnoj izložbi francuskog umetnika Andrija Matisa, koja je otvorena u Mađarskoj u Muzeju lepih umetnosti.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator Maja Mandić
Montažer Damjan Paunković

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]