Čitaj mi!

Tenis - Vimbldon 2022: Đoković - Kirjos

Neprikosnoveni vladar Vimbldona Novak Đoković plasirao se u osmo finale najprestižnijeg turnira na svetu, koji je do sada osvojio šest puta.

Protiv Kamerona Norija upisao je 27. vimbldonsku pobedu zaredom, a njegova serija od 38 uzastopnih trijumfa na Centralnom terenu je nezabeležena u istoriji najčuvenijeg teniskog stadiona, koji ove godine obeležava stogodišnjicu postojanja.

Novak će u nedelju popodne odigrati rekordno 32. gren slem finale, čak 18. u poslednjih osam sezona. Rival će mu biti Nik Kirjos, buntovni Australijanac koji je do uspeha karijere stigao predajom Rafaela Nadala, ali je do tada pokazao zavidan nivo igre i može da bude veoma opasan protivnik.

Kirjos je savladao Đokovića u oba prethodna meča odigrana još 2017. godine, međutim gren slem finale je nešto sasvim drugačije, jer Novakovo iskustvo u takvim mečevima može da bude od presudnog značaja.

Kirjos se bori za prvi, a Đoković za 21. gren slem trofej. Finale je u nedelju od 15 časova uz direktan prenos na Prvom programu, a najava meča u studijskoj emisiji uz uključenje iz Londona je od 14.50.

Komentator je Vladimir Mijaljević.