Čitaj mi!

Kako nam se dogodila inflacija

Šta je pregrejalo srpske cene i kakve veze bajke imaju sa inflacijom

Šta god u ekonomiji uradite danas, rezultate ćete videti sutra: na ulici, u radnjama, na pijaci. Od početka pandemije korona virusa naštampano je više od 20 hiljada miliradi dolara i upumpano u privredu. Tako nam se dogodila inflacija koju u mnogim razvijenim ekonomijama građani nisu videli 40 godina. Na sve to je došao i rat u Ukrajini, pa je rast cena energenata dodatno pregrejao cene. A šta je pregrejalo srpske cene i kakve veze bajke imaju sa inflacijom?

Prvi put u istoriji levičar je na čelu Kolumbije. "Napravićemo vladu za narod, za ljude sa žuljevima na rukama, za one koji su niko i ništa na zemlji", obećao je Gustavo Petro, nekada gerilac koji je ukrao mač Simona Bolivara a danas predsednik Kolumbije. Posle prošlogodišnje pobede Gabrijela Borića u Čileu, sada Petra u Kolumbiji da li nas čeka sličan scenario i u Brazilu i Argentini na jesen? I ima li sve to veze sa ratom u Ukrajini i aktuelnim geopolitičkim dešavanjima.

Urednik emisije: Gorislav Papić

Oko magazin Oko magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]