Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

U okviru serije zapaženih zajedničkih koncerata u Karnegi holu, Barbikan centru i Sali Pariske filharmonije, Maksim Vengerov i Simon Trpčeski u sredu 29. juna sviraju i pred beogradskom publikom.

 

Na završetku 4. Bitef zone, Srećko Horvat i Maja Pelević diskutuju o temama koje povezuju pozorište i filozofiju sa aktuelnim društvenim procesima. Hvaljena novosadska predstava Tri zime po tekstu Tene Štivčić i u režiji Jasne Đuričić gostovala je u JDP-u u okviru glavnog programa ovogodišnjeg Belefa. Na nedavno završenom festvalu Dok'n'ritam nagrađen je film o Električnom orgazmu "Evo sada vidiš da može" u produkciji RTS-a. Istorijat benda omogućava i uvid u formiranje identiteta jugoslovenskog i srpskog rokenrola. Posle Emi nagrade za najbolju dramsku seriju, druga sezona Teherana opravdala je očekivanja i otišla korak dalje. Kao pametni dodatak u novom ciklusu, kritičari izdvajaju odličnu podelu uloga, pre svega glumu Glen Klouz.

Gost Kulturnog dnevnika je Aleksandra Vrebalov, povodom niza premijera, nagrada i narudžbina koje je ostvarila u prvoj polovini godine, ujedno pred koncert na novosadskom festivalu Neo na kojem će biti izvedena njena poznata kompozicija Beyond Zero.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Sanja Redžić
Montažer Damjan Paunković

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]