Čitaj mi!

Rast dece

Prolećno druženje u RTS ordinaciji donosi tri nove zanimljive priče. Svoja iskustva podeliće poznata košarkašica i hrabra jedanaestogodišnja devojčica, obe su ostale bez noge, a otkriće kako se snalaze sa savremenim aktivnim protezama. Hirurg će u studiju pokazati kako je bez hirurške intervencije moguće korigovati loše uvećane usne i na kraju će pedijatar -endokrinolog dati važne savete o rastu dece.

U prvom delu emisije "Moja borba" svoje iskustvo podeliće poznata košarkašica Nataša Kovačević i Marija Filipović, jedanaestogodišnja devojčica. Obe su ostale bez noge, ali u različitim životnim okolnostima i obe koriste savremene aktivne proteze. Marija je protezu dobila od fondacije koju je osnovala Nataša Kovačević, a nogu je izgubila zbog karcinoma. Njih dve će otvoreno govoriti o izazovima, ali i o tome koliko za kvalitet svakodnevnog života znače savremene proteze.

U "Ordinaciji" ćete saznati kako se bez hirurške intervencije mogu korigovati loše uvećane usne kada su korišćeni sintetički fileri. Hirurg dr Vladimir Arsenijević će u studiju pokazati kako to izgleda, a govoriće o tome kada je neophodna hirurška intervenicija, zašto je za uvećanje usana problematično koristiti sintetičke materijale poput biopolimera i tečnog silikona, a saznaćete još mnogo toga zanimljivog i korisnog.

Rubrika "Korisno" biće posvećena deci, tačnije rastu dece. Dr Tatjana Milenković, pedijatar- endokrinolog, će objasniti kada daca najviše rastu, kada se očekuje početak puberteta kod devojčica i dečaka, koliko dete prosečno treba da raste godišnje i kada je potrebno reagovati zbog toga što je dete nisko.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Tatjana Simić.

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Nedeljom u 14 sati na RTS1 publika već sedmu godinu zaredom daje poverenje gostima Marije Popović i njenoj jedinstvenoj emisiji koja je posvećena zdravlju. U svakom izdanju emisije, na zanimljive načine saznajemo kako da ga očuvamo i unapredimo, a o važnim temama govore renomirani lekari, farmaceuti, nutricionisti i drugi dokazani stručnjaci kao i javne ličnosti, koje svojim primerom opominju ili prenose sopstvena iskustva. [ detaljnije ]