Čitaj mi!

Čuvanje i trajnost namirnica bez etikete

U novoj RTS ordinaciji ove nedelje vas očekuju lepe, korisne i zanimljive priče. Upoznaćete baku koja će uskoro napuniti 103 godine, zatim će biti reči o tome kako bi trebalo čuvati hranu koju kupujete bez etikete, a saznaćete i koliko dugo mogu trajati neke lako kvarljive namirice. Na kraju će specijalista kozmetologije pokazati kako da kod kuće samostalno napravite šumeće kugle za kupanje.

U prvom delu emisije videćete prilog o baka Julki Mitrović iz Kragujevca koja će uskoro napuniti 103 godine. Ona će govoriti kako je živela, kako se hranila i kako održava dobro zdravlje, a o njoj će govoriti i njena doktorka, deca, unuci....

Centralna tema emisije biće posvećena hrani, a saznaćete kako bi trebalo čuvati lako kvarljive namirnice kao što su jaja, meso i mlečni proizvodi, saznaćete koliko ta hrana na kojoj nema etikete može da stoji u frižideru i zamrzivaču, otkrićemo koje voće i povrće ne bi trebalo držati u frižideru, ali i koje namirnice ne bi trebalo držati u kesi. O svemu tome govoriće prehrambeni tehnolog dr Ana Kalušević.

U poslednjem bloku RTS ordinacije pripremaćemo šumeće kugle za kupanje. Marijana Milosavljević, farmaceut i specijalista kozmetologije, pokazaće kako se kod kuće i na lak način mogu napraviti šumeće kugle za kupanje, a svi sastojci se mogu nabaviti u prodavnicama zdrave hrane.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Tatjana Simić.

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Nedeljom u 14 sati na RTS1 publika već sedmu godinu zaredom daje poverenje gostima Marije Popović i njenoj jedinstvenoj emisiji koja je posvećena zdravlju. U svakom izdanju emisije, na zanimljive načine saznajemo kako da ga očuvamo i unapredimo, a o važnim temama govore renomirani lekari, farmaceuti, nutricionisti i drugi dokazani stručnjaci kao i javne ličnosti, koje svojim primerom opominju ili prenose sopstvena iskustva. [ detaljnije ]