Čitaj mi!

"Buba lazi, nešto traži..."

Ko jedini ima prezime u Butanu? Šta povezuje uholaže i crtanje? Kada je nastala prva gitara? Odgovore na ova i još mnoga pitanja, otkrijte u novoj epizodi "Plave ptice", u subotu, 2. aprila u 12:10, na Prvom programu Televizije Srbije.

Ako postoji nešto čega se Osman plaši, to su bube. Dobro, i grmljavina. I duhovi. I... ali da se vratimo na bube. Nakon što otkrije jednu bubu u našem plavoptičastom studiju, Osman će krenuti u pravi napad na neprijatelja. Dobro, možda to neće biti baš napad, jer će se Osman kriti iza stepeništa, dok će Borka pokušavati da izbaci bubu. Uostalom, videćete već šta će jedna buba napraviti od naše epizode.

Gospođa Ž svakako neće dozvoliti nikakvo prašenje studija, već samo zaprašivanje, a koja je razlika, čućete od nje.

Ovoga puta, po želji naših gledalaca, otputovaćemo u daleki Butan, zemlju čempresa i zmaja. Butanci važe za veoma srećan narod, a ova država, za razliku od većine sveta, zaista meri bruto sreću svojih stanovnika.

A kada je u pitanju sreća naših drugarića, ona se meri brojem ispunjenih želja. Zato ćemo u tom maniru i nastviti, pa će gusarska posada istraživati ni manje, ni više, nego gitare.

Gospodin Dž će imati novu pitalicu - šta povezuje vodu i jato, Kuvaričica će nam spremati banana-delfine, a Osman će pripremiti jedan sasvim specijalan trik.

Zato nas gledajte u subotu, 2. aprila 2022. godine u 12:10 na Prvom programu Televizije Srbije! Pišite nam na e-mail: plava.ptica@rts.rs, na našu fejsbuk stranicu ili na našu dobro poznatu adresu: Takovska 10, 11 000 Beograd, sa naznakom "za emisiju‚ Plava ptica".

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Miodrag Kolarić, glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodig Zildžić, muzički urednik Dobrosav Predić, dizajner tona Srđan Filipović i mnogi drugi.

Let, let do sledeće subote u 12 i 10!

Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]