Čitaj mi!

Aditivi u hrani

Nova RTS ordinacija ove nedelje donosi zanimljive i korisne priče. Poznata pevačica otkriće kako se po treći put izborila sa rakom, zatim će stručnjak za tehnologiju hrane razjasniti koji su aditivi u prhrambenim proizvodima zdravi, a koje bi "E" oznake treblao koristiti uz oprez. Na kraju će nutricionista pripemiti zdraviju verziju mafina od speltinog brašna.

U prvom delu emisije "Moja borba" pevačica Nada Obrić otvoreno će govoriti o borbi sa karcinomom bešike koji je nedavno pobedila, šta joj je davalo snage, kako je izgledalo lečenje, ali će govoriti i o prva dva karcinoma koje je izlečila pre mnogo godina.

U "Ordinaciji" će biti reči o aditivima u hrani tj. "E" oznakama na deklaracijama prehrambenih proizvoda. Koje aditive tj. "E" oznake u hrani treba koristiti uz operz, kako prepoznati namirnice koje sadrže takve konzervanse, da li postoje bezbedni i zdravi aditivi, a biće i razrešene zablude u vezi sa aditivima za koje se veruje da su opasni. O svemu će govoriti doc. dr Mirjana Rajilić Stojanović, molekuralni mikrobiolog sa Tehnološko- metalurškog fakulteta u Beogradu.

U "Poslastičarnici" ćemo pripremati mafine od speltinog brašna sa narom. Nutricionistkinja Ivana Ćosić objasniće kako se mafini pripremaju, za koga su dobar izbor i zašto je speltino bršno korisno i zdravo.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Nenad Krkelić.

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

"RTS ordinacija" je izborila poziciju jedinstvenog, uvek aktuelnog i pouzdanog TV informatora o zdravlju, koji "iz prve ruke" nudi mišljenja najrelevantnijih stručnjaka ali i brojne korisne, primenljive informacije i savete, koje ne možete naći nigde drugde. [ detaljnije ]