Čitaj mi!

Zdravlje dojki

Zdravo nedeljno popodne u RTS ordinaciji biće, kao i uvek, zanimljivo i korisno. Poznata pevačica će iskreno govoriti o tome kako je otkrila tumor na dojci i koliko se uplašila, zatim će onklog razjasniti sve nedoumice u vezi sa nastanakom raka dojke i na kraju će nas nutricionista naučiti zašto su važna dijetna vlakna u namirnicama.

U prvom delu emisije "Moja borba" svoju priču podeliće pevačica Jelena Jevremović, ćerka čuvenog pevača Mikija Jevremovića. Ona je nedavno na neobičan način otkrila da ima tumor na dojci. Kada je saznala da promena u dojci postoji veoma se uplašila, a kako se situacija rezrešila saznaćete u RTS ordinaciji.

U "Ordinaciji" ćemo se baviti zdravljem dojki. Onkolog dr Marijana Milović Kovačević će razjasniti najčešće zablude u vezi sa nastankom raka dojke, koji su to faktori rizika koji utiču na to da se bolest razvije, kako se pravilno samopregledati, zašto i kada je obavezan pregled mamografom i još mnogo toga korisnog.

U poslednjoj rubrici emisije "Hrana kao lek" naučićemo zašto su dijetna vlakna u namirnicama tako važna i potrebna organizmu. Nutricionista Đorđe Pejić će objasniti u kojim namirnicama ima dosta dijetnih vlakana, na koja zdravstvena stanja ona pozivitno utiču, ali i koja je uloga vlakana u izgradnji imuniteta.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Nenad Krkelić.

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Nedeljom u 14 sati na RTS1 publika već sedmu godinu zaredom daje poverenje gostima Marije Popović i njenoj jedinstvenoj emisiji koja je posvećena zdravlju. U svakom izdanju emisije, na zanimljive načine saznajemo kako da ga očuvamo i unapredimo, a o važnim temama govore renomirani lekari, farmaceuti, nutricionisti i drugi dokazani stručnjaci kao i javne ličnosti, koje svojim primerom opominju ili prenose sopstvena iskustva. [ detaljnije ]