Čitaj mi!

Nemačka, dan posle - Semafor realniji od Jamajke

Zašto su Olaf Šolc i Kristijan Lindner relativni pobednici a Armin Lašet i Anelena Berbok relativni gubitnici izbora i šta sve još može da se promeni i zbog čega?

Nemačka postizborna kombinatorika koloritna je kao papagaji koji su se doleteli na i oko Angele Merkel u samom finišu izborne kampanje prilikom posete parku za ptice. Nemci su tako glasali da će naslednik Angele Merkel morati da okupi stranke ili u bojama semafora ili zastave Jamajke. Vlada može da bude i u bojama Fudbalskog kluba Milan a matematika dozvoljava čak i Vladu poput zastava Kenije i Nemačke. Poslednje tri opcije ovog momenta ne deluju realno a šta jeste realno? Da li je bitan Šolcov simbolički kapital 1. mesta tj. da li Lašet posle silnih gafova, čak i prilikom ubacivanja listića u kutiju može da bude kancelar? Koliko će tvrdi pregovarači da budu Zeleni i Liberali?

Gosti Oka:

Ognjen Pribićević, nekadašnji ambasador Srbije u Berlinu

Stefan Surlić, asistent na Fakultetu političkih nauka

Nenad Radičević, dopisnik RTS-a iz Nemačke

Autor emisije: Gorislav Papić

 

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]