Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Miloš Latinović, direktor Bitef teatra i festivala na kojem će od 13. do 25. septembra biti prikazano 14 predstava naših i stranih reditelja i koreografa.

Komemoracija Milanu Lanetu Gutoviću održana je danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a od velikog glumca oprostili su se brojni prijatelji i kolege.

U organizaciji Instituta za književnost i umetnost i Narodne biblioteke "Dušan Matić" iz Ćuprije u Beogradu održan je Međunarodni naučni skup "Devet decenija Dragoslava Mihailovića", a povodom 170 godina od rođenja i 130 godina od smrti Laze K. Lazarevića u Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković" otvorena je izložba "Laza Lazarević - srpski kulturni heroj" koja sveobuhvatno osvetljava život i delo ovog našeg znamenitog pisca i lekara.

U Herceg Novom je održan 15. Međunarodni strip festival, koji je okupio neka od najvećih imena svetske strip scene.

U Arheološkom muzeju u španskom gradu Alikanteu u toku je izložba "Ertrurci: zora Rima", koja je najveća monografska izložba u Španiji posvećena etrurskoj kulturi u poslednjih 15 godina.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Goran Mijić
Realizator: Marko Šotra

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]