Čitaj mi!

Ko kontroliše gradilišta

U Beogradskoj hronici pogledajte,

Nakon što se urušila zgrada u Dubljanskoj ulici zbog problema na gradilištu u susedstvu, mnogi se pitaju da li je moguće preduprediti takve probleme. Kome prijaviti probleme u zgradi za koje sumnjate da su izazvani radovima na gradilištu u blizini? Kako prepoznati opasne znakove na koje treba reagovati i šta je normalno, sleganje zgrade, a šta je znak za uzbunu. Kako su rešavani slični problemi u Beogradu i kako u tome može da pomogne Gradski, zavod za veštačenje, reći će nam direktor zavoda Vlado Sekulić.

Tamo gde nema dovoljno vatrogasaca, na scenu stupaju dobrovoljna vatrogasna društva. Edukuju, pomažu, takmiče se, druže i što je najvažnije gase požar ako zatreba. Koliko ih ima, kako, su organizovani i ko su njihovi članovi.

Kako je propala porodica čuvene Sofke Bore Stankovića? Ko je bio Hadži Trifun, kako je izgledalo Vranje i koliko se promenio položaj žena? Šta je svevremeno u delima ovog pisca, postoji li kolektivni greh, a šta je lična priča reći će nam reditelj filma Nečista krv - greh predaka Milutin Petrović.

Urednik i voditelj Ana Manojlović.