Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

U Muzeju savremene umetnosti u Beogradu u subotu 19. juna otvara se velika međunarodna izložba "Efekat pregleda".

Postavka je nastavak istoimenog projekta , koji je započeo oktobra 2020. u Parku skulptura muzeja , koji se bavi raznorodnim ekološkim problemima, u nameri da podstakne razvijanje svesti o neophodnosti zaštite životne sredine. Koordinatori i kustosi projekta koji ukazuje na "ekološku pravdu" Blanka de la Tore i Zoran Erić gosti su Kulturnog dnevnika.

Pod sloganom "Zlu vremenu, uprkos" u Srpskom narodnom pozorištu od 18. do 26. juna održaće se 66. izdanje Sterijnog pozorja . Započinje Nušićevom "Gospođom ministarkom " u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke, u režiji Tanje Mandić Rigonat.

U Beogradskoj filharmoniji najavljena je nova koncertna sezona septembar 2021 - jun 2022.

Od 18. do 20. juna u Novom Sadu prvi put se održava Festival filmskih autorki. Na programu je više od 20 kratkometražnih filmova raznih žanrova, koji su u najvažnijim autorskim segmentima delo žena.

Zlatko Cvetković u Muzeju primenjene umetnosti izlaže Nepotrepštine. Iz trezora memorije izvlači predmete koje iz nekadašnjeg statusa prevodi u prostor umetnosti.

U godinama na šest, rok je bio mlad a u sedmu deceniju prošlog veka je ušao vrlo svestan vlastite (slavne) prošlosti. Zašto je 1971. godina bila važna za rok scenu govorilo se u Studentskom gradu.

U Ukrajini, u gradu Ivano Frankivsk, u neobičnom ambijentu, u industrijskim halama bivše sovjetske fabrike premijerno je izvedena nova postavka Šekspirovog komada Romeo i Julija.

Urednica Maja Tucaković
Montažer Damjan Paunković
Realizacija Maja Mandić

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]