Čitaj mi!

Zdravlje kože i oblikovanje tela

Poslednja emisija 5. sezone RTS ordinacija biće posvećena temama koje su u vezi sa lepim vremenom koje nam stiže. Biće reči o zaštiti kože prilikom sunčanja, o tome kako za kratko vreme oblikovati telo vežbanjem i kako pravilno zaštiti oči od sunčevog zračenja.

U prvom delu emisije, "Naš zdravstveni karton", gosti će biti prof. dr Danica Tiodorović, dermatolog iz KC Niš i koordinator Euromelanoma Srbija i odbojkaš Vladimir Grbić koji je podržao ovogodišnju kapmanju. Biće reči o tome koje rizike nosi sunčanje, kako ih izbeći, koje zaštitne kreme koristiti na pravilan način, ali i kako prepoznati rizičnu promenu na koži.

U "Ordinaciji" ćemo vežbati i pokazati kako je moguće oblikovati telo za kratko vreme. Govorićemo o tome koja fizička aktivnost najbrže dovodi do gubitka masnog tkiva, koje su najčešće greške prilikom vežbanja, a videćete i nekoliko vežbi koje pomažu da noge i zadnjica izgledaju lepše. Sve će objasniti Duško Ilić, profesor biomehanike i motorne kontrole na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

U rubrici "Korisno" saznaćete na koji način treba zaštiti oči od sunčevog zračenja, kako odabrati dobre naočare i koji se problemi sa očima mogu javiti ukolko se ne koristi zaštita. Sve odgovore daće doc. dr Tanja Kalezić, oftalmolog iz Kliničkog centra Srbije.

Autor i voditelj je Marija Popović.

Reditelj je Nenad Krkelić.

 

 

 

 

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Posle više od 70 emisija, nekoliko stotina obrađenih tema i gotovo 1000 gostiju i sagovornika, autorka Marija Popović i njen tim vašeg omiljenog šou programa o zdravlju, sa nestrpljenjem vas očekuju u novoj, četvrtoj televizijskoj sezoni, od 20. oktobra. Nove ideje, zanimljivi sagovornici i korisni saveti, koje do sada niste čuli. Kao i do sada, kroz smeh i zabavu, učićemo zajedno sve ono što može da poboljša i sačuva zdravlje. [ detaljnije ]