Čitaj mi!

Preživeti Eskobara

Sve ljubitelje ove tematike obradovaće vest da na Prvi program RTS-a stiže još jedna uzbudljiva kolumbijska kriminalistička televizijska serija, zasnovana na istoimenoj knjizi Džona Haira Valeskeza, glavnog ubice i desne ruke Pabla Eskobara. Ovo ostvarenje je premijerno prikazano u Kolumbiji na kanalu Caracol Television, kada je prvu epizodu pratilo čak 8,4 miliona gledalaca. (Sobreviviendo a Escobar, Alias JJ, 2017)

Serija prati život J.J-a nakon što je postao jedini preživeli član "The Extraditables", takozvane organizacije kolimbijskih narko-bosova. Sve počinje padom Pabla Eskobara, kada Džej Džej odlučuje da se preda pravdi. Već u zatvoru mora da se suoči sa svojim neprijateljima i upotrebi sve svoje taktike ne samo da bi preživeo, već da bi se ponovo izgradio kao veliki kapo u zatvoru i nastavio svoju vladavinu terora. Sa preko 1000 zadataka koje je izvršio, što će reći isto toliko mrtvih koje je ostavio za sobom, J.J. baš nije heroj za uzor, ali njegova sudbina i veština da preživi više govori o stanju u društvu, nego o ličnim vrlinama kojih on nema.

Zbog dobrog prihvatanja od strane kolumbijske publike, serija je proširena na 69 epizoda, od kojih su 60 već bile prodate u inostranstvu. Poslednja epizoda emitovana 23. maja 2017. godine imala je u proseku ukupno 9,8 miliona gledalaca, što je treće mesto među najgledanijim programima u celoj Kolumbiji.

Uloge: Huan Pablo Urego, Nikol Santa Marija, Amparo Grisales, Elkin Dijaz...
Režija: Luis Alberto Restrepo, Andres Ramires, Horhe Sandoval