Čitaj mi!

Znanje imanje

I ovi praznici su pokazali da se polako budimo, vraćamo prirodi, korenima i sami sebi.

Šetali smo po planinama, pored reka i oko jezera. Gostili se kod dobrih domaćina. Još jedna potvrda da su proizvodnja biološki vredne hrane i eko-etno turizam karike koje selu nude bolje dane. Sve je važnije da pomirimo ekologiju i ekonomiju zato što - kako kaže dr Luka Radoja: ako nam budućnost ne bude zelena, nećemo je ni imati. Baš o tome u ovom izdanju govore:

Stojadin Radivojević iz Paraćina - šta etno selo Stolovo nudi strancima kad siđu sa auto puta.

Dejan Milojević - zašto se iz betona preselio na Rtanj i sada uživa sa prijateljima i gostima koji znaju da čuvaju prirodu.

Rade Mitrović iz Trešnjevice kod Arilja - kako je deo kapitala koji je zaradio u Beču uložio u rodno selo.

Zorica Milojevič iz Velikog Šiljegovca - koliko ljubavi moramo da uložimo ako želimo da živimo u kući za maštanje.

Inženjer Mario Maho podseća da je organizacija u proizvodnji povrća - pola posla.

Urednik: Jasmina Nikitović Stojičić

Novinar: Jelena Vukobrat

 

 

Znanje imanje Znanje imanje

Autor:
Jasmina Nikitović Stojičić

Hrana je naša potreba i zadovoljstvo, a kako da postane dobar biznis? Da li je u poljoprivredi izvozna šansa Srbije i koliko je prepoznajemo? [ detaljnije ]