Čitaj mi!

Vladimir Leposavić, ministar zbog čije se izjave o Srebrenici drma Vlada Crna Gore

Ko će politički preživeti: premijer Krivokapić ili ministar Leposavić i postoji li opcija da ponovo zajedno rade

Kada je izabrana vlada Zdravka Krivokapića za ministra pravde Vladimira Leposavića govorilo se da je blizak Mitropoliji crnogorsko-primorskoj. Citirali su njegovu biografiju, a u njoj stoji da je bio jedan od najboljih studenata beogradskog Pravnog fakulteta, da je bio stipendista Fondacije Robert Šuman, dobitnik Fulbrajtove nagrade, doktor prava.

Ipak poslednjih 15-ak dana o njemu se govori u drugačijem kontekstu, deo političke elite u Podgorici zove ga negatorom genocida u Srebrenici i čovekom koji relativizuje zločine. Drugi deo elite ga brani, smatra da je politički stradao zbog verbalnog delikta. U mnogim crnogorskim gradovima ljudi su izašli na ulice kada je Zdravko Krivokapić pokrenuo proces njegove smene. I sada je vlada Zdravka Krivokapića u najvećoj krizi, pitanje je ko će politički preživeti - Leposavić ili Krivokapić. Šta je tačno Leposavić rekao na sednici Skupštine Crne Gore 26. marta, šta misli o Srebrenici, šta o Haškom tribunalu i da li će podneti ostavku.

Ekskluzivno za Oko govori ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava u Vladi Crne Gore Vladimir Leposavić. S njim razgovara Stevan Kostić.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]