Čitaj mi!

Film

Afterparti

U poslednjih nekoliko godina, Beograd je proglašen prestonicom evropskog klabinga, koja poseduje najbolje noćne klubove. (2017)

U jednom od takvih prestižnih klubova - "Line"-u, odvija se noćni život o kom priča ceo grad. U njemu radi Mare - barmen, mladić u kasnim dvadesetim, koji i dalje živi s roditeljima i njegovi prijatelji - Tijana, garderoberka i Stefan iz obezbeđenja. Oni su svedoci najrazličitijih događaja iz noćnog života koji neminovno postaje i njihov način života - klabing, burni izlasci, kič kultura.

Međutim, Mare, iako polako prihvata nametnute modele, ne odustaje od svog sna - da postane glumac. Kada preko interneta sazna za kasting za jednu od najpoznatijih serija, odlučuje da se prijavi i pokuša da promeni svoj život... U svemu tome pomaže mu Tića, ali i ostali njegovi prijatelji koji zaista veruju da je Mare zvezda. I on sam veruje u to...

Pričajući priču o modernom Beogradu i njegovim stanovnicima, Afterparti je satirična tragedija i hronika jedne generacije, predstavljena kroz milje beogradskog klabinga u kom estradizovana kič kultura posredstvom medija, postaje reprezent "srpskog sna".

Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u.

Uloge tumače: Rade Ćosić, Nikola Šurbanović, Jana Milosavljvić, Dragan Jovanović, Lidija Vukićević, Slobodan Beštić, Vladimir Gvojić...

Režija: Luka Bursać