Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

U Beogradskom dramskom pozorištu teku završne probe za predstavu "Baal", koju postavlja slovenački reditelj Diego de Brea, prema Brehtovoj drami. Premijera koja se dugo očekuje zakazana je za 15. april, a naslovnu ulogu igra glumac Miloš Biković, koji je gost Kulturnog dnevnika.

U Beogradskom dramskom pozorištu je premijerno izvedena predstava "Cement Beograd", prema tekstu Milana Markovića Ramšaka, inspirisanom dramom Hajnera Milera, u režiji slovenačkog autora Sebastijana Horvata. A u Jugoslovenskom dramskom pozorištu je odigrana premijera "Pučine", prema drami Branislava Nušića, u režiji Egona Savina.

U Kulturnom dnevniku predstavljamo i nedavno objavljenu knjigu "Smrt u ružičastom" Đorđa Bajića, čiji je protagonista policijski inspektor Nikola Liman, okarakterisan kao srpska verzija Sema Spejda ili Majka Hamera. U beogradskom klubu Dragstor i galeriji Eugster, postavljena je izložba video radova i filmova umetnika iz kolekcije British Council-a i LUX-a iz Londona, umetnika Lui Henderson, Uriel Orlov, Šarlot Prodžer, Ben Rivers, Elizabet Prajs i Bedvira Vilijamsa, kao i skultpure i audio-video instalacije umetnika Saše Tkačenka, Šejle Kamerić i Emira Šehanovića. Idemo i u Njujork, gde ponovo rade klubovi u kojima nastupaju muzičari i komičari, između ostalih i legendarni Džeri Sajnfeld.

Urednik emisije Ana Tasić
Realizacija Maja Mandić
Montaža Damjan Paunković