Čitaj mi!

Mutacije virusa Korona, testovi i vakcine

Novo druženje u "RTS ordinaciji" donosi nove važne i korisne informacije.

Voditeljka RTS-a podeliće svoje iskustvo o borbi sa virusom korona, zatim će virusolog razrešiti dileme u vezi sa testovima na Kovid 19, ali će govoriti i o vakcini i novim sojevima tog virusa. Saznaćete i koja hrana sadrži magnezijum i zašto je on važan za zdravlje.

U prvom delu emisije, "Korona", voditeljka RTS-a Gordana Stijačić otkriće kako je izgledalo njeno iskustvo sa Kovidom 19. Govoriće o tome kako je osetila upalu pluća, šta joj je teško palo, ali i kako se oseća nekoliko nedelja posle infekcije.

U "Ordinaciji" biće reči o novim sojevima virusa korona, ali i o testovima na Kovid 19. Saznaćete koje se greške najčešće prave kod izbora testa, koliko dugo može biti pozitivan PCR, jesu li osobe infektivne sve dok su testovi pozitivni, saznaćete i kako proveriti da li je vakcina dala imunitet. Sve će razjasniti virusolog doc. dr Ana Banko, a ona će govoriti i o bezbedbosti takozvanih "novih" RNK vakcina.

U rubrici "Hrana kao lek" biće reči o magnezijumu. Nutricionista Marija Stajić objasniće u kojim namirnicama ima magnezijuma, kako uočiti deficit i još mnogo toga korisnog.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Nenad Krkelić.

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Posle više od 70 emisija, nekoliko stotina obrađenih tema i gotovo 1000 gostiju i sagovornika, autorka Marija Popović i njen tim vašeg omiljenog šou programa o zdravlju, sa nestrpljenjem vas očekuju u novoj, četvrtoj televizijskoj sezoni, od 20. oktobra. Nove ideje, zanimljivi sagovornici i korisni saveti, koje do sada niste čuli. Kao i do sada, kroz smeh i zabavu, učićemo zajedno sve ono što može da poboljša i sačuva zdravlje. [ detaljnije ]