Čitaj mi!

S Tamarom u akciji

Akcija posvećena porodici Badža, Pančevo

U Pančevu živi tročlana porodica Badža. Čedo Badža, već više od 10 godina, se stara o sinovima Ozrenu i Ognjenu, nakon što ih je majka napustila.

Čedo ima zdravstvene probleme, sa kičmom i šećerom te je dva puta dnevno na insulinu. Bez ikakvih primanja, onemogućen je da radi. Stariji sin Ozren je po punoletstvu preuzeo brigu o porodici. Trudi se da porodici obezbedi osnovne uslove za život. Sve što zaradi, potroši se uglavnom na hranu i za školovanje mlađeg brata Ognjena, koji je učenik šestog razreda osnovne škole.

Ova vredna porodica, živi u neuslovnoj kući punoj vlage, bez kupatila, koje nikad nisu ni imali. Podovi su od betona, a zimi se greju na drva i to samo jednu prostoriju, sobu u kojoj se kuva i gde Čedo spava sa mlađim Ognjenom.

Ekipa emisije "S Tamarom u akciji" u potpunosti je kuću renovirala i opremila je novom stololarijom, keramikom i sanitarijama, podovima, nameštajem i belom tehnikom.

Rešen je pre svega problem vlage, urađena je fasada, pa će porodica mnogo lakše grejati kuću u zimskim mesecima. Pored radova u enterijeru, uz pomoć komunalnih preduzeća Pančeva, kuća je priključena na gradski vod, urađena je septička jama i kompletno je sređeno dvorište.
Bogata istorija i značaj Pančeva, najbolje se ogleda sa reke Tamiš koja dodatno krasi ovu, nekadašnju industrijsku prestonicu. Nezaobilazna priča o Vajfertu, industrijsko nasleđe, arhitektura i bogata umetnička riznica Narodnog muzeja, samo je deo onoga što se u Pančevu može doživeti.

Zašto je baš Pančevo odabrano za snimanje nekih od najznačajnijih domaćih i stranih filmova i kako su Udruženje ljubitelja železnice i Udruženje Slovenaca "Logarska dolina" izabrali baš ovaj grad za svoje sedište, saznaćete u novoj epizodi emisije "S Tamarom u akciji".

Emisija "S Tamarom u akciji", emituje se u petak 22. januara od 21 sat na Prvom programu Javnog medijskog servisa.