Čitaj mi!

Plavoptičasti put oko sveta

Prošli su praznici, svi smo pojeli više slatkiša nego inače i sada je možda pravi trenutak da se malo posvetimo zdravijoj ishrani... A ko će nas na to bolje uputiti, nego naša kuvaričica... I zato budite sa njom u subotu, 23. januara 2021. godine u 12:05č na Prvom programu Televizije Srbije.

Hrana treba da je... da je... zdrava! I ukusna! A još ako i interesantno izgleda, to je onda prava hrana za naše drugariće. A ko pravi takvu hranu? Pa zna se, naša kuvaričica!

Kreće škola posle dužeg zimskog raspusta nego inače, zima se privodi kraju, gotovi su zimski praznici, koje smo uglavnom proveli grickajući usput po koji kolačić ili neki drugi slatkiš. I to sve znači da je pravo vreme da se podsetimo specijaliteta naše drage kuvaričice... jer su oni i ukusni, i simpatični, i zdravi. A usput ćemo saznati i po nešto o namirnicama... na primer kako su nastale perece, koliko je zdrav ovas i kad ga treba jesti, šta je humus i od čega se pravi... Videćemo kako ona vešto pravi šargalava, prolećne lale, av av sendvič, lubenipicu i druge specijalitete... Pazite dobro šta kuvaričica radi i napravite sebi ili nekome koga volite jednu užinu.

Budite sa nama u subotu 23. januara 2021. godine u 12:05, letimo, kao i do sada, na Prvom programu Televizije Srbije. Odmah nakon emitovanja će biti na našem zvaničnom jutjub-kanalu, gde možete pronaći i sve naše prethodne epizode, kao i na našoj platformi www.rtsplaneta.rs. Pišite nam na e-mail: plava.ptica@rts.rs, facebook- profil ili na našu dobro poznatu adresu: Takovska 10, 11 000 Beograd, sa naznakom "za emisiju‚ Plava ptica‘".

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović, reditelj Miodrag Kolarić, naši glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, zatim naše scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, naša kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodik Zildžić i mnogi drugi.

Let let do sledeće subote u 12 i 5!

 

Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]