Čitaj mi!

Do, re, mi

Domaćini serijala Do, re, mi su animirani likovi, notica Noca i dirigentska palica-Feliks, koji vas uvode u svet muzike i muzičkh instrumenata.

Saznajte kako zvuči koji instrument, kako je nastao, od čega se pravi i kojoj grupi instrumenata pripada. Kakve vrste orkestara postoje, zašto je harmonika duvački instrument... Kako je moguće da je saksofon drveni duvački instrument a pravi se od metala...

Gledaoci će u serijalu imati prilike da čuju mini koncerte učenika srednje muzičke škole Kosta Manojlović, studenata FMU kao i izvođenja Big bend orkestra RTS, Vasil Hadžimanov benda, Benda Vladimira Konstatinovića i još mnogo zanimljivih izvođenja.

U emisiji učestvuju deca ,polaznici škole glume ART BEAT Nermina Ahmetovića i deca iz PPU Pegaz.

Scenario i koncept emisije - Višnja Bradonjić, ilustrator je Dejan Mandić, glavni animator Ilija Zipevski, dizajn zvuka Goran Stifanić, direktor fotografije - Slobodan Popović, montaža Dragan Uzelac, reditelj Nermin Ahmetović. Produkcija ART BEAT.

7. epizoda - Udaraljke

Šta su opnozvučne, metalozvučne, a šta drvozvučne udaraljke? Koji sve instrumenti pripadaju ovim podvrstama udaraljki? Od čega je koža razapeta na udaraljlkama i kako se sviraju ovi instrumenti, saznaćete u ovoj epizodi. Zahvaljujući studentima FMU čućemo kako zvuče instrumenti koje ne možemo često čuti - marimba, ksilafon, vibrafon, timpan.

Scenario i koncept emisije - Višnja Bradonjić, ilustrator - Dejan Mandić, glavni animator Ilija Zipevski, montaža Dragan Uzelac, dizajn zvuka Goran Stifanić, reditelj Nermin Ahmetović.

Glasove dali: Noca - Mila Manojlović, Feliks - Nermin Ahmnetović. Produkcija ART BEAT.