Čitaj mi!

Kuhinja moga kraja - deseta sezona

Od 6. decembra nedeljom u 15.00, gledaćemo jubilarnu desetu sezonu omiljenog serijala "Kuhinja moga kraja".

Upoznaćete još sedam vrsnih domaćica i uspešnih dama, koje su sa radošću ugošćavale jedna drugu, razmenjivale recepte, uživale u druženju i putovanjima kroz Srbiju i sa ponosom predstavile svaka svoj kraj.

Učesnice nove zone su: Mirjana Kuntić iz Bikova, Gordana Veličković iz Velike Ivanče, Branka Đokić iz Konjuha, Jelena Simić iz Donjeg Dubiča, Svetlana Terzić iz Zlakuse, Marija Tadić iz Ovčar Banje i Žaklina Janković iz Veliševca.

U prvoj epizodi upoznaćemo se sa Mirjanom Kuntić iz Bikova. U naselju nadomak Subotice, na prelepom Pivčijem salašu, Mirjana će prva ugostiti svoje drugarice. U živopisnom ambijentu svoga imanja na kome živi sa suprugom i starijim sinom, ova bivša teniserka bavi se povrtarstvom i uzgojem raznovrsne živine, morki, ćurki, kokoški.

Budući pravi ljubitelj životinja posebnu pažnju posvećuje svojim mezimcima - magarici, konjima, jaganjcima i prasićima. Ova vredna porodica, koja sa željom iščekuje povratak mlađeg sina koji živi u Nemačkoj, služi za primer mnogima u kraju. Mirjana je vrsna domaćica u pripremanju tradicionalnih bunjevačkih, mađarskih i srpskih jela, a specijalitet kojim je iznenadila svoje nove drugaruce bio je "pivčiji paprikaš".