Čitaj mi!

Kultura u vremenski ograničenim dozama

U Kulturnom dnevniku izveštavamo sa završetka 12. regionalnog festivala savremenog pozorišta "Dezire" u Subotici, kao i sa prvog događaja iz ciklusa "Muzikom kroz muzej" u Istorijskom muzeju Srbije.

Predstavljamo knjigu "Ožiljak" Sare Mese, priču o širokom spektru osećanja koja čine odnos neuzvraćene ljubavi. Govorimo o albumu "Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji" beogradskog benda Repetitor, kao i o legendarnom bendu AC/DC koji postiže rekorde u prodaji najnovijeg, sedamnaestog albuma.

Vodimo vas u Sankt Peterburg, u Muzej savremene umetnosti, na izložbu šešira Filipa Trejsija. Gost Kulturnog dnevnika je glumac Igor Đorđević, dobitnik Nagrade Raša Plaović.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Sanja Redžić
Montažer Nikola Manić

 

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]