Čitaj mi!

Košarka - Kv. za EP 2022: Srbija - Švajcarska

Posle dve utakmice u februaru u kojima je najpre savladana Finska a potom pretrpljen poraz od Gruzije, košarkaška reprezentacija Srbije nastavlja kvalifikacije za naredni Eurobasket.

Fiba je zbog pandemije morala da prilagodi raspored, pa će se u predstojećem "prozoru" igrati u nekoliko "balona", po ugledu na završnicu sezone u NBA ligi. Domaćin grupe u kojoj igra Srbija je Finska, i to grad Espo u kojem je naš tim započeo kvalifikacije pobedom nad domaćinom. Sa Fincima će se igrati još jednom, ali pre tog meča izabranike Igora Kokoškova očekuje duel sa Švajcarskom. I ne bi smelo da bude problema, bez obzira na činjenicu da Srbija neće biti ni približno u najboljem sastavu. Kvalifikacije za Švajcarce traju već dosta dugo, jer su morali da se probijaju kroz dva kruga takmičenja kako bi stigli do grupe u kojoj su sada. Ipak, meč prvog kola u kojem su naterali Gruziju da igra produžetke, poziva na oprez.

Utakmica se igra u Metro areni u Espou, u Finskoj. Subota, u 15.22 Srbija - Švajcarska na Prvom programu. Komentator je Miloš Krivokapić.