Čitaj mi!

Korona virus i pluća

I ove nedelje u RTS ordinaciji nastavljamo priče o virusu korona. Saznaćete kako kovid 19 utiče na pluća, da li su neke krvne grupe zaštićenije od infekcije i ko može da donira antikovid plazmu, a nutricionista će objasniti čemu služi crni kumin.

U prvom delu emisije, "Korona", svoje iskustvo o borbi sa upalom pluća podeliće novinarka Nina Radulović. Ona će ispričati kako je osetila simptome, da li je zarazila najbilže, kao i da li nekoliko meseci kasnije oseća posledice izazvane virusom. Kako se prepoznaje kovid upala pluća, kako se leči i da li ostavlja trajne posledice otkriće dr Ana Stojanović, načelnica odeljenja pulomogije KBC Bežanijska kosa.

U "Ordinaciji" biće reči o krvi. Saznaćete da li određene krve grupe imaju veću otpornost na virus korona, kako krvna plazma onih koji su preležali virus pomaže u lečenju, ko može da donira antikovid plazmu, da li su antitela siguran pokazatelj preležane infekcije i još mnogo toga. Sve će objasniti dr Milica Jovičić iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Tema poslednjeg bloka emisije, "Hrana kao lek", je crni kumin. Nutricionista Ana Todorović razjasniće da li kumin utiče na imunitet, kada pomaže, kako treba komzumirati ulje, a kako začin u prahu.

Autor i voditelje je Marija Popović.
Reditelj je Nenad Krkelić.

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Posle više od 70 emisija, nekoliko stotina obrađenih tema i gotovo 1000 gostiju i sagovornika, autorka Marija Popović i njen tim vašeg omiljenog šou programa o zdravlju, sa nestrpljenjem vas očekuju u novoj, četvrtoj televizijskoj sezoni, od 20. oktobra. Nove ideje, zanimljivi sagovornici i korisni saveti, koje do sada niste čuli. Kao i do sada, kroz smeh i zabavu, učićemo zajedno sve ono što može da poboljša i sačuva zdravlje. [ detaljnije ]