Čitaj mi!

Sabor narodne muzike Srbije 2020

Druga takmičarska emisija

Savez estradnih umetnika Srbije i Radio-televizija Srbije nastavljaju sa promovisanjem autentične domaće narodne muzike. Prošle sedmice smo dobili prve finaliste a u ovoj emisiji predstavićemo vam osam novih pesama, od kojih će samo dve ići u finale. Naravno, u svakoj emisiji Sabor 2020 biće i još mnogo drugih lepih iznenađenja - na početku ove emisije, uživaćemo i duetu Ane Bekute i Dragana Kojića Kebe...

Kroz kvalifikacione emisije Sabora 2020, predstavićemo 64 nove kompozicije narodne muzike. Za sada su svoje mesto u finalu obezbedile kompozicije koje su izveli Marina Stankić i Danilo Živković.

U drugoj takmičarskoj emisiji Sabor 2020, koja je na programu u ponedeljak 9. novembra (RTS1, u 21.57), osam pevača će pratiti Narodni ansambl RTS- a, pod upravom Siniše Vićentijevića a ovo je spisak izvođača i pesama:

Neša Pećanac "Tugujem za oboje",
Raša Pavlović "Tamo"
Mina Kostić "Razvedena"
Miladin Vuković Miločajac "Hej, lađaru, drugaru"
Petar Nisić "Tajna ljubav"
Nataša Stajić "Rođena da tebi pripadam"
Dragi Domić "Gde je sunce"
Slaviša Vujić "Zamrzla se Morava pa ćuti"

Stalni članovi Stručnog žirija Sabora su Merima Njegomir, Ljubiša Pavković i Dejan Petrović a uz njih će u svakoj emisiji u ovoj ulozi biti po još dvoje eminentnih ličnosti domaće narodne muzike. Svakoj pesmi, članovi žirija će dodeliti od jedan do osam poena. Ukupan zbir na kraju će, naravno, odlučiti pobednike.

U finalu će se za pobedu nadmetati ukupno 16 kompozicija za koje će i gledaoci moći da glasaju putem SMS poruka i tako doprinesu što boljem plasmanu svojih favorita...

Voditelji Sabora Narodne muzike Srbije 2020 su Marija Veljković Milovanović i Srđan Ivanović.

Sabor narodne muzike Srbije je nacionalno muzičko takmičenje kompozitora, tekstopisaca, aranžera - onih, koji su najviše ili jednako zaslužni za uspeh i kvalitet svake pesme.

U svakoj emisiji, udruženje SEMUS će po dvoje istaknutih umetnika narodne muzike nagraditi prestižnim priznanjima "Nacionalni estradno - muzički umetnik Srbije" i "Nagrada za životno delo".

Festival novih kompozicija zajednički su osmislili Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije (SEMUS) i Radio-televizija Srbije, sa ciljem da kroz afirmaciju autora i podsticanje na stvaralaštvo doprinesu negovanju kvaliteta narodne muzike.

Muzički urednici Sabora 2020: Dušan Šukletović i Uroš Marković
Scenario: Voja Savić
Reditelj: Petar Stanojlović