Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gost je glumac Tihomir Stanić koji u predstavi "Jedan Pikaso", nedavno premijerno izvedenoj u pozorištu Atelje 212, tumači naslovnu ulogu.

Videćemo i kako je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu bilo na premijeri predstave "Bura", koju je po Šekspirovoj drami režirao Kokan Mladenović.

Pratimo dodelu Nagrade Jovan Ćirilov italijanskom koreografu Jakopu Godoniju za rad prikazan na prošlogodišnjem Beogradskom festivalu igre.

Idemo u galeriju Kulturnog centra "Grad" gde je predstavljena knjiga "Velikani grafičkog dizajna Saveta i Slobodan Mašić" i otvorena izložba izbora njihovih originalnih plakata.

Govorimo o knjizi "Hleb u velikom ratu" Dimitrija Vujadinovića o kojoj je bilo reči u RTS Klubu, uz prateću izložbu fotografija.

Vodimo vas u pariski Centar Pompidu na izložbu posvećenu stopedesetogodišnjici rođenja Anrija Matisa i u londonski Vest End, gde je vraćanjem na scenu predstave Veliki Getsbi otvorena jesenja pozorišna sezona.

Urednik Olivera Milošević

Montažer Nikola Manić

Realizator Marko Šotra

 

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]