Čitaj mi!

Tradicijom do uspeha

Agroekonomija nas uči kako da iskoristimo mogućnosi u proizvodnji hrane i pronađemo najbolje mesto na tržištu.

Prirodni uslovi, znanje, motivacija, ambicija, tradicija u porodici, i i organizacija - važne su karike koje vode ka uspehu. Takozvani mali proizvođači mogu da ostvare profit ako su deo kooperative koja ukrupnjava proizvod, ili ako tradicionalne specijalitete nude na trpezi eko-etno turizma. Zato u ovom izdanju Znanja imanja govore:

Milijana Šekler, iz sela Rudno sa Golije, kako je svoje veštine pretočila u porodični biznis i osvojila nagradu "Jaka žena".

Vukičeviči iz Guče, šta je sve potrebno da napreduje i porodica i posao i njihovi kooperanti.

Dragoslav i Mira Lalić iz sela Jasenice kod Negotina, zašto su njihovi sirevi od mleka od bele koze važni na trpezi vinskog turizma.

Milan Tešić iz Jarka kod Sremske Mitrovice, šta moće da unapredi četvrta generacija povrtara.

Jelena Jakši - filolog i mama, kakvi su izazovi u veselim zalogajima.

Urednik: Jasmina Nikitović Stojičić
Novinari: Jelena Vukobrat, Dragana Popov, Ljiljana M. Petrović

Znanje imanje Znanje imanje

Autor:
Jasmina Nikitović Stojičić

Hrana je naša potreba i zadovoljstvo, a kako da postane dobar biznis? Da li je u poljoprivredi izvozna šansa Srbije i koliko je prepoznajemo? [ detaljnije ]