Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je dr Svetlana Šeatović viši naučnik saradnik Instituta za književnost i umetnost, koja je svojom naučnom studijom "U zaleđu Sredozemlja", proučavajući uticaj Mediterana u srpskoj književnosti 20. veka, dala dragocen doprinos našoj kulturi.

U fokusu Kulturnog dnevnika međunarodni naučni skup "Leksikografija i leksikologija u svetlu aktuelnih problema" u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, na kome se između ostalog razgovara o evropskim iskustvima rada na rečnicima u savremenom dobu i u odnosu na potrebe modernih korisnika.

U emisiji govorimo o novoj izložbi Vladimira Lalića u Kulturnoj stanici Svilara u Novom Sadu, na kojoj se umetnik predstavio svojom novom serijom radova na pleksiglasu, kao i o postavci kolaža i objekata "Napolju je unutra" Milene Putnik u galeriji Atrijum u Biblioteci grada Beograda.

Naša ekipa propratila je revijalno veče 24. Festivala koreografskih minijatura u Bitef teatru.

Vodimo vas u Galeriju RTS-a na koncert naše poznate violončelistkinje Sandre Belić, koja je sa svojim muzičkim prijateljima pijanistkinjom Ljiljanom Vukeljom i flautistom Ljubišom Jovanovićem, nastupila u okviru ciklusa kojim se obeležava 250 godina od rođenja Ludviga van Betovena.

U Kulturnom dnevniku predstavljamo japanskog umetnika Taroa Okamotoa, jednog od najvećih avangardnih umetnika XX veka, koji ima dva memorijalna muzeja u Japanu.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević

Realizator Maja Mandić

Montažer Anika Tesla

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]