Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik izveštava sa koncerta našeg vrhunskog violiniste Nemanje Radulovića koji sa pijanistkinjom Lor Favr Kan na sceni Kolarca izvodi dela klasične muzike u tri termina - 28. i 30. septembra i 1. oktobra.

Govorimo o jubilarnom 65. Sterijinom pozorju sa sloganom "Stvarnost čudnija od mašte" u Novom Sadu, kao i o pozorišnoj premijeri u Ateljeu 212 gde je predstavu "Ruska Smrt" prema tekstu Irine Vaskovske na scenu postavila Andrea Ada Lazić. Predstavljamo roman franscuskog pisca Davida Diopa "Braća po duši", nagrađivanu priču o Afrikancima koji su se borili u Prvom svetskom ratu na evropskom frontu. U rubrici "Mi u svetu" vodimo Vas u Peking na izložbu povodom 600 godina postojanja Zabranjenog grada.

U Galeriji RTS-a svakog poslednjeg utorka tokom četiri meseca održavaće se koncerti kamerne muzike posvećeni Betovenu. Tim povodom naša gošća je Bojana Žižić, muzički urednik Drugog programa Radio Beograda, autor serijala koji počinje 29. septembra.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Marko Šotra
Montažer Nikola Manić

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]