Kulturni dnevnik

Sa ciljem prikupljana sredstava za školovanje mladih baletskih igrača 25. septembra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta biće održano Donatorsko gala veče Fondacije "Sergej Polunjin". Gost Kulturnog dnevnika je internacionalna baletska zvezda Sergej Polunjin.

Na Stadionu Tašmajdan u okviru ciklusa Vip Kinoteka premijerno digitalno restaurisana verzija kultnog filma "Majstori, majstori" reditelja Gorana Markovića.

U okviru Beogradskog festivala igre na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta izvedena je predstava "Jedan" Sanje Ninković, dobitnice nagrade Ohrabrenje na 22. Festivalu koreografskih minijatura.

U Kulturnom dnevniku predstavnici izdavača govore o odlaganju Sajma knjiga i o tome šta spremaju da očuvaju njegov duh tokom oktobra.

Predstavljamo novi film Čarlija Kaufmana "Razmišljam da ovo prekinem", koji je izazvao lavine polemika na društvenim mrežama i samo par dana nakon premijere postao fenomen.

U bečkom Muzeju moderne umetnosti otvorena je velika izložba radova iz rane faze čuvenog Endija Vorhola.

U Meksiku su tokom radova na izgradnji novog aerodroma Santa Lusija na 50 kilometara od centra prestonice pronađeni ostaci 200 mamuta stari više od 15 hiljada godina.

Urednik Maja Tucaković

Montaža Nikola Manić

Realizacija Maja Mandić

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]