Kulturni dnevnik

Gost "Kulturnog dnevnika" je akademik, književnik Matija Bećković kome su protekle nedelje dodeljene dve nagrade. U Sremskim Karlovcima "Velika povelja Brankovog kola", za doprinos lepoti i razvoju poezije i na Palama nagrada "Duško Trifunović", za afirmaciju srpske kulture i književnosti.

Vodimo vas na baletski spektakl, francuske plesne Kompanije Ervea Kubija, "Varvarske igre", koji je odigran na sceni opere Madlenijanum, u okviru 17. Beogradskog festivala igre.

U Beogradu počinje drugi festival angažovanog etnografskog filma "Vizantrop". Za četiri dana trajanja biće prikazano 36 filmova iz celog sveta. Naš reporter donosi nam izveštaj i atmosferu sa prvog dana festivala.

Videćete i deo zbirke Muzeja savremene umetnosti iz Zrenjanina, na izložbi "Jugoslovenski umetnički prostor u prostoru umetničke kolonije Ečka".

Koncertom u prostoru Botaničke bašte, ansambl "Muzikon" pridružio se globalnoj inicijativi "Umetnici za prirodu", kojom se obeležava jubilej 250 godina od rođenja Betovena.

Metropoliten muzej u Njujorku, posle višemesečne pauze otvoren je za posetioce. Na koji način obeležavaju 150 godina postojanja, videćete u večerašnjem Kulturnom dnevniku.

Urednik Vladimir Petrović

Realizator Ernestina Gligorijević

Montažer Nikola Manić

Urednik serijala Snežana Stamenković Jojić

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]