Čitaj mi!

Hotel Balkan

Od 21. septembra, radnim danima oko ponoći na Prvom programu RTS-a, emitujemo novu seriju Telekoma Srbije i "Bosonoga produkcije" - "Hotel Balkan", koja nas vodi u tridesete godine XX veka.

"Hotel Balkan" je serija koja prikazuje životnu priču ugledne banjalučke porodice Kuruzović u čijem je vlasništvu hotel istog imena već decenijama unazad. Radnja se uporedo odigrava u prošlosti i sadašnjosti.

Dešavanja u prošlosti odigravaju se tokom tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka, a otkrivaju okolnosti koje su prethodile i usledile nakon rođenja glavnog lika Branka Kuruzovića.

Branko, koji je sada već u poznim godinama, otkriva da pati od demencije i započinje trku sa vremenom kako bi ostvario svoju životnu misiju i sagradio zadužbinu svoje majke Marije, od koje na ovaj način traži oproštaj za veliku nepravdu koju joj je načinio kao dečak.

Uporedo, u sadašnjem vremenu pratimo Kuruzoviće i njihove komplikovane odnose. Tu su Brankovi sinovi Dragan i Goran i njihove porodice sa svojim problemima.

Goran je neambiciozni zubar, dobar prema svima osim sebi. U braku je sa Ljubicom koja je ambiciozna za njih oboje, kao i za njihovu kćerku Veru čiju tenisku karijeru pokušava da podigne na internacionalni nivo.

Dragan je krenuo očevim stopama i dostigao je funkciju direktora hotela. U Draganov život ulazi Viktorija koja ima svoje planove za njega, kao i za čitav porodični biznis.

Tokom 29 epizoda videćemo njihove uspone i padove, suze i osmehe, kao i sve ostale peripetije koje je napisao Nebojša Romčević, po ideji Nikole Kolje Pejakovića a režirao Saša Karanović.

U glavnim ulogama pojavljuju se Radoje Čupić, Saša Torlaković, Goran Jokić, Miljka Brđanin, Bora Nenić, Nataša Ivančević, Slađana Zrnić, Nikola Pejaković, Tamara Milošević, Željko Erkić...               

Prva epizoda

Dok u prošlosti Vid upoznaje Mariju, u sadašnjosti Branko se bori sa novim izazovima - ovog puta zdravstvenim.

Suočen sa novim neprijateljem, vremenom, upušta se u realizaciju svog životnog dela posvećenog najvažnijoj ženi njegovog života. Sa druge strane, stvari u hotelu ne idu svojim tokom. Dragan, zbog silne želje da se dokaže ocu gubi konce te je primoran potražiti pomoć od Dušana, čiji privatni život utiče na poslove hotela. Za razliku od brata Dušana, Vera niže pobede dok balansira između.