Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Oleg Novković, reditelj serije "Močvara", čije emitovanje počinje u subotu, 12. septembra, na našem Prvom programu.

Sedamnaesto izdanje Beogradskog festivala igre otvoriće baletska trupa iz Barselone, Kompanija "La veronal", predstavom Pasionarija.

Treći međunarodni festival podunavske kinematografije, "Dunav film fest", počinje večeras i trajaće do 16. septembra na više lokacija u Smederevu.

U Atelju 212 sezona počinje predstavom "Dabogda te majka rodila", rediteljke Tatjane Mandić Rigonat, po romanu hrvatske književnice Vedrane Rudan. U prvom planu je priča o odnosu žene u zrelim godinama i njene majke koju je smestila u starački dom.

U Galeriji "Novembar" otvorena je izložba radova umetnice Brankice Žilović Šoven, koja godinama živi, stvara i predaje u Parizu, a svoje radove izlagala je širom sveta.

Reč kritike - o romanu brazilskog pisca Danijela Gelere "Brada natopljena krvlju" govori Sanja Milić.

U Beču je na ravnom krovu Leopoldovog muzeja otvorena "Terasa vilinog konjica". Novi prostor je višenamenskog karaktera - galerija, kafić, vidikovac i turistička atrakcija.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Nikola Manić
Realizator: Maja Mandić

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]