Kulturni dnevnik

Nedavno je završen osmi filmski festival u Trebinju, gde je glumica Ana Sofrenović dobila nagradu "Zlatni platan" za izuzetan doprinos evromediteranskom filmu. Tim povodom je ona gošća naše večerašnje emisije

U Kulturnom dnevniku obilazimo izložbu "... ako utopija uspe...", postavljenu u Domu omladine Beograda. Reč je o delima naših afirmisanih multidisciplinarnih umetnika koji se kroz vizuelnu umetnost nadovezuju na ideologiju rokenrol muzike.

Na Nišvil pozorišnom festivalu koji je do sada održan bez publike, ali uz prenos predstava uživo preko Interneta, nastupili su i makedonski umetnici, u izvođenju adaptacije Čehovljeve "Tri sestre". Novosadski bend Dragon's Fuel nedavno je objavio album "Pomorandže", koji donosi autorsku muziku baziranu na džezu, sa uticajem afričke muzike, balkanskog folklora, rokenrola i panka.

Objavljen je i novi broj časopisa "Kultura", koji ćemo takođe predstaviti u večerašnjoj emisiji, sa posebnom pažnjom na tekst o srpskim srednjevekovnim manastirima, kao neiskorišćenom kulturnom blagu.

Idemo u Peking, gde su posle pola godine konačno otvorena pozorišta.

Urednik emisije Ana Tasić

Realizator Marko Šotra

Montažer Anika Tesla

Urednik serijala Snežana Stamenković Jojić

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]