Pola godine s koronom

Čemu nas je naučila epidemija i kako će svet izgledati kad sve ovo prođe?

Koji su sve usponi i padovi stali u više od sto godina srpsko-američkih odnosa?

 

Svet se već pola godine bori sa epidemijom koronavirusa. Kada će se ta bitka završiti, teško je predvideti, ali se sigurno zna da naši životi i naše navike više neće biti isti.

Čuli smo navode da se sve ovo moglo predvideti, kako tvrdi američko-libanski naučnik Nasim Taleb, dok kontroverzni francuski pisac Mišel Uelbek piše da će posle epidemije sve biti isto, samo malo gore. Da li je u pravu? Analiziramo kako će, posle korone, izgledati zdravstvo, školstvo i ekonomija.

Uprkos koroni, u Americi je u punom jeku predizborna kampanja za predsedničke izbore.

Predsednički kandidat Demokratske partije Džo Bajden izabrao je senatorku iz Kalifornije Kamalu Heris za kandidata za svog potpredsednika i ona je prva Afroamerikanka koja je dobila takvu priliku.

U Srbiji se smatra da je dobro što je u Beloj kući Donald Tramp. Da li bi to od novembra moglo da se promeni? Dok pratimo američku predizbornu kampanju, podsećamo na istoriju odnosa naše zemlje i Sjedinjenih Država.

Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]