Planetarijum: Maroko, prvi deo

Od centralne Amerike i Kostarike, preko juga Italije i nesvakidašnjeg otkrivanja Napulja - ove subote "Planetarijum" vas upoznaje sa atraktivnim i neobičnim obeležjima severa Afrike.

Uzbudljivoj priči i upoznavanju Maroka - zemlje neverovatnih kontrasta, posvećene su dve epizode serijala "Planetarijum". U prom delu storije o Maroku, Lidija Piroški otkriva samo za vas -glavni grad Marakeš, planinski masiv Atlas i pustinju Erg Čebi, na granici sa Alžirom.

Ritam života Marakeša ali i kulturna tradicija ovog grada gotovo svakog posetioca ostavljaju bez daha. Od pijace začina, obojene svim bojama i mirisima pa do botaničke bašte Mažorel - koju je gradio Iv Sen Loran, ovo izdanje emisije "Planetarijum" donosi vam neposredne uvide u gotovo harmoničnu mešavinu divlje afričke i najfinije evropske kulture, koja je na tom mestu ostvarila gotovo idealan suživot.

Iz Marakeša, autorka putopisnog TV serijala "Planetarijum" nas vodi trasom karavana preko planine Atlas, kroz netaknute predele kamene nedođije i nesvakidašnje oaze luksuza koje su na ruti putnika namernika.

Na krajnjem zapadu Maroka, u pustinji Erg Čebi, još uvek su očuvani istorijski "karavan - saraji", filmski gradovi i Arzazat, poznatiji kao "Holivud Afrike"...

"Planetarijum " je putopisni TV serijal, koji nudi "čitanje sveta" - kroz brižljivo prikupljene utiske i iskustva, doživljene posmatranjem predela, ljudi i događaja, širom planete. Upoznajte druge kulture, fenomene, prirodu, istoriju, gastronomiju i svakodnevni život - nama dalekih, ali ponekad i bliskih predela, gradova, zemalja sveta.