Kulturni dnevnik

U Kulturnom dnevniku o novim izložbama, koje u izmenjenim okolnostima jedine uspevaju da se održe u planiranom ritmu na umetničkoj sceni: u Kulturnom centru Beograda otvorene su Julske izložbe, u galeriji Novembar postavka "Letnja treperenja: predah/summer vibes: holiday".

U emisiji govorimo i o jednom od najprestižnijih likovnih priznanja, Tarnerovoj nagradi, čija će suma od sto hiljada funti, izuzetno ove godine, kao izraz podrške britanskim umetnicima u teškim vremenima, biti podeljena između deset likovnih stvaralaca. U Srebrenici u Republici Srpskoj počela tradicionalna manifestacija Petrovdanski dani, u sklopu koje je održano književno veče Vladimira Kecmanovića i Slaviše Pavlovića.

Kakav god bio oktobar po pitanju održavanja, pre svega velikih manifestacija, kakav je Beogradski međunarodni sajam knjiga, mi smo već u prilici da na sveobuhvatniji način sagledamo savremenu rumunsku književnost, koja je počasni gost predstojećeg sajma. U Kulturnom dnevniku predstavljamo roman "Kraljevi dani" jednog od vodećih savremenih rumunskih pisaca Filipa Florijana.

Izašao je novi 136 broj časopisa "Sveske", koji tradicionalno, već desetu godinu zaredom u junu mesecu objavljuje tekstove o romanima koji su učestvovali u trci za Ninovu nagradu. Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je glavni i odgovorni urednik časopisa "Sveske" Milan Orlić.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator Maja Mandić
Montažer Nikola Manić

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]