Pefkohori u doba korone

Kada smo krenuli na put nismo mogli ni da zamislimo da će to biti poslednja reportaža iz Grčke do otvararanja granica.

Izabrali smo da obiđemo Halkidiki, jer tamo najčešće letuju naši ljudi. Plan nam je da saznamo sve potrebne informacije za oni koji razmišljaju o tome da li i kada da krenu na letovanje. Nekada je bilo dovoljno da znate put, a onda je došao kovid i sada je sve važno - i gde se prelazi granica, i kako pronaći bezbedan smeštaj, koja su pravila ponašanja na moru i, najvažnije, šta ako se u Grčkoj razbolite. Pitanja su i više nego ozbiljna, zato su mnogi već izabrali odgovor - ostaće kod kuće. 

Nikada nismo imali priliku da usred sezone vidimo ovakvo more. Miris je isti, ali osećaj je drugačiji. Deset dana letovanja čeka se cele godine, to je ono vreme kada čovek dođe da se odmori i opusti, a da li je to moguće ako vam sve oko vas izgleda kao da ste pogrešili ulicu, plažu, hotel, da ste došli tamo gde se iz nekog razloga ne dolazi. Moraćemo da naučimo da živimo sa koronavirusom. Ovo je izgleda samo jedna od lekcija.

Autor emisije: Dalibor Žarić
Urednik: Gorislav Papić

Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]