Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika Tijana Palkovljević Bugarski upravnica Galerije Matice Srpske, jedne od prvih muzejskih ustanova koja je otvorila vrata za posetioce, posle preporuke Ministarstva kulture i informisanja o normalizovanju rada.

Izložba dokumentarnih fotografija "Tanjug javlja, rat je završen" otvorena je u Muzeju Jugoslavije. Muzej prvi put javnosti predstavlja dokumentarne fotografije državne agencije Tanjug koje svedoče o tome kako je Jugoslavija izgledala neposredno pre i posle oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Drugi put za četiri godine prestižnu Pulicerovu nagradu za književnost dobio je američki pisac Kolson Vajthed. Predstavljamo nagrađeni roman "Momci iz Nikla" baziran na stvarnim događajima, uzbudljiv, provokativan i snažan prikaz rasizma i neravnopravnosti. Iako se publika uželela pozorišta, koja su zatvorena već više od tri meseca zbog pandemije korona virusa, usled ponovnog zahuktavanja epidemije pozorišne predstave do daljnjeg u virtuelnom prostoru - on line. U Kulturnom dnevniku istražujemo prednosti i mane pozorišta koje se sa epidemijom preselilo u sferu interneta.

Vodimo vas u Orsej jedno od najposećenijih i arhitektonski najlepših muzejskih zdanja Pariza, koje je ponovo otvorilo vrata publici izložbom impresionista.

Urednik Maja Tucaković
Montaža Goran Mijić
Realizacija Maja Mandić

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]