Kulturni dnevnik

U Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" otvorena je godišnja izložba sekcije proširenih medija Udruženja likovnih umetnika Srbije, pod nazivom "Atlas čestica - Da li si predvidljiv/a?".

Aplikacija "Kviz znanja iz srpske kulture" izrađena prema ideji Ministarstva kulture i informisanja uz podršku Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka od danas je dostupna svima koji žele da i na ovaj način saznaju više o našoj kulturi, istoriji i tradiciji.

Interaktivna predstava "Igra uma" u režiji američkog umetnika Jordana Parkesa premijerno je izvedena, a zbog specifičnog ambijenta u publici je bilo samo 15 gledalaca.

U Kulturnom dnevniku govorimo o nezavisnoj umetničkoj sceni u vreme korone i načinima da ona opstane uprkos brojnim pitanjima oko budućnosti rada nezavisnih umetničkih udruženja i statusa samostalnih umetnika.

Iz Engleske stiže priča o jednom od najvećih muzičkih festivala na svetu, Glastonberiju, koji ove godine obeležava 50 godina postojanja.

Pisac Milisav Savić, koji je na manfestaciji "Vidovdansko pesničko bdenije" dobio nagradu "Zlatni krst kneza Lazara" za životno delo gost je Kulturnog dnevnika.

Urednica: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Goran Mijić
Realizator: Sanja Redžić

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]