Jutarnji program

U 5 sati Jutarnjeg programa, od 6 pa sve do 11, stane mnogo toga, a ovo su neke od tema koje smo vam pripremili za ovaj petak:

Institut za transfuziju krvi i danas nastavlja letnju kampanju. Eto prilike da danas uradite nešto važno, za nekoga životno važno.

Moskva, Brisel, trebalo je Vašington u samo par dana. Gust raspored predsednika Vučića, i nimalo laki razgovori. Šta nas čeka na evropskom putu, i kada će doći do dijaloga sa Prištinom koji je pnovo pomeren zbog podignutih optužnica protiv kosovski lidera u pregledu tema o kojima pišu dnevne novine.

Centar za prava deteta predstavio je novu platformu prilagođenu deci, na kojoj se nalaze relevantne informacije koje se odnose na prevenciju i zaštitu dece od seksualnog iskorišćavanja i zlostavljanja na internetu. Digitalni svet je privlačan za sve nas, a posebno za decu! Međutim, i u tom svetu vladaju vrlo realne opasnosti. Kako se zaštiti posle pola 8.

Svetska zdravstvena organizacija najavila je još krajem maja drugi talas koronavirusa u narednim mesecima, apostrofirajući da to može da se desi u zemljama gde je epidemija počela da jenjava. Svet je polako sve bliži broju od 10 miliona zaraženih, umrlo je nešto više od 485 hiljada, a izlečeno 5 miliona i 200 hiljada ljudi. Treba li da nas plaši drugi talas pandemije, posle jutarnjeg dnevnika.

Italija je dugo bila najveće žarište u Evropi kada je Koronavirus u pitanju. Danima su iz te zemlje stizale loše vesti, i ružne slike, a onda je virus ipak usporio. Kako je ovih dana u Italiji, koje su mere na snazi, kako izgleda običan život, ima li straha među ljudima posle svega, sve će nam to razjasniti Sanja Lučić, novinarka milanskog Radija "Popolare", koja je izveštavala o situaciji i Italiji i za našu televiziju.

"Doživi više od očekivanog", slogan je Turističke organizacije Vojvodine. Šta Vojvodina nudi ovoga leta turistima, i zašto da godišnji odmor provedete ovde, nešto posle pola 10.

Posle 10 pažnju posvećujemo auto industriji, koja ć po svemu sudeći, mnogo teže da se oporavi od pandemije, nego svetske ekonomske krize. Neke procene kažu da će na svetskom tržištu preživeti samo 10 proizvođača automobila, a da će prodaja pasti za 20 miliona vozila.

Nikada kraća fudbalska sezona u Srbiji! Zavesa je spuštena na fudbalskoj sceni, Crvena zvezda je šampion, a Vojvodina pobednik Kup-a.  Mnogo toga biće promenjeno u novoj sezoni, posebno kada je Evropa u pitanju. O svemu tome u pola 11 sa Slavišom Kokezom, predsednikom Fudbalskog saveza Srbije.

Na samom kraju emisije predstavljamo vam sastav Medžik Buš. Njihova muzika je orijentisana ka brit rock i power pop zvuku, a najvljuju novi album.

Urednik emisije je Aleksandar Tucaković, a voditeljka Ivana Milenković.