Zlatna ideja: Živeti svoj san

U prvoj epizodi novog serijala „Zlatna ideja" otkrivamo koje korake su naši akteri preuzeli kako bi živeli svoj san.

Na putu prepunom iskušenja, ono što je zajedničko preduzetnicima u ovoj emisiji jeste da su se spremali svojim znanjem, odlukama i istrajnošću za maratnoske, a ne kratke i brzo dostižne ciljeve.

O svojoj Laboratoriji sirovih poslastica govori Karolina Girgis Bojić koja se nakon dugogodišnjeg rada u korporacijama odvažila na preduzetnički put i proizvodnju sirovih poslastica.

Ispratili smo kako je Milena Berić pretvorila trčanje u životni stil svojih klijenata.
Nakon rada u Kompaniji Adidas u Nemačkoj, vratila se u Srbiju sa željom da svim rekreativcima omogući pripreme maratona i polumaratona uz profesionalnu asistenciju.

Miloš Milisavljević, osnivač kompanije Strawberry energy ispričao nam je kako nastaju inovacije za pametne gradove. On je još na studijama elektortehnike, osmislio pametno drvo (gradski mobilijar) koje solarnu energiju pretvara u eletričnu za punjenje mobilnih telefona.

Za inovacije u kulinarstvu postarala se Ivana Stanković kada je pre par godina u Parizu probala fermentisani beli luk, koji tim procesom dobija crnu boju i karamelizovan ukus. Došla je na ideju da se i sama oproba u proizvodnji ovog delikatesa.

Deana Stanković je nakon dugogodišnjeg angažmana u turizmu, želela da se posveti jednoj tržišnoj niši, medicinskom turizmu. Konsultovala se sa velikim brojem stručnjaka i kreirala platformu Medic booker koja krajnjem korisniku omogućava da izabere najbolje medicinske usluge uz turistički sadržaj.

Urednik emisije: Tamara Jakovljević