Jutarnji program

U 5 sati jutarnjeg programa, od 6 pa sve do 11, stane mnogo toga, a ovo su neke od tema koje smo vam pripremili za ovaj ponedeljak:

- Posle predizborne tišine i izbornog dana, dan posle uvek vraća izbore na prvo mesto svih vesti, razgovora, analiza i procena... Deo toga, uz osvrt na jučerašnji dan, ali i ono što su nam izbori pokazali, u okviru tema o kojima pišu dnevne novine, nešto posle 7...

- Čudna je ova godina u mnogim oblastima, pa i kada je saobraćaj u pitanju. I tokom vanrednog stanja u Srbiji je bilo teških saobraćajnih nesreća i nastradalih osoba. A, posle ukidanja policijskog časa, broj udesa značajno veći. Zašto je to tako? Nedovoljna opreznost, brza vožnja ili nešto treće... O tome razgovaramo sa Jasminom Milošević, direktorkom Agencije za bezbednost saobraćaja posle pola 8.

- Sve priče oko toga da mnogi neće ove godine na more, posebno put Grčke, pale su u vodu prošlog ponedeljka! Najavljeno otvaranje granica za državljane Srbije, odjednom je promenjeno, pa su mnogi čekali satima da se odluka promeni. Među njima, bio je i Mladen Alvirović, koji nije krenuo na more na odmor, već u patrolu koja bi trebalo da pomogne našim turistima da stignu do Grče preko Bugarske. Šta je doživeo, a šta naučio, i koji su njegovi saveti ako krećete na put posle jutarnjeg dnevnika.

- Ne kaže se džabe, kao pečurke posle kiše! E, baš tako je ovih dana u Srbiji. Dok smo mi čekali leto, berači pečuraka su se radovali kiši, pa su im ruke bile pune posla. Koje su vrste najbolje rasle, o čemu treba voditi računa u berbi, i kakve opasnosti vrebaju ako nedovoljno poznajete pečurke, malo posle vesti u 9 časova.

- A, posle toga u serijalu RTS-a i UNICEFA namenjenog roditeljima, danas govorimo o socijalno emocionalnom razvoju i učenju, ali i percepciji i prihvatanju različitosti!

- Posle 10 još jedan naš serijal ponedeljkom - Nazdravlje, u kome otkrivamo sve o jačanju imuniteta u narednom periodu! Koliko je za imunitet važna zdrava ishrana, ali i fizička aktivnost, kao i kako da na zdrav način smršamo, jer je većina nas tokom korone dobila malo na težini. O tome koleginica Ivana Božović, i gosti.

- Na samom kraju današnje emisije u goste nam dolazi Beti Đorđević, uz čiju pomoć pričamo o omiljenim Koncertima na Zidiću, koji su počeli za vikend na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine. U osmoj sezoni, na ovim koncertima svake subote do kraja avgusta, predstavljaju se neki novi bendovi, ali nastupaju i stari muzički znanci.

Između ovih tema, niz zanimljivih priloga i reportaža, uključenja naših kolega iz dopisništava, ali i sport, vesti iz sveta...

Urednik emisije je Aleksandar Tucaković, a pred kamerama će biti Bojana Marković!